Flashbacks

Toen ik in januari terug kwam na opnieuw een geweldige tijd in Canada was ik niet echt blij. Ik kon nog niet relativeren wat ik allemaal had meegemaakt en had heimwee naar alle avonturen die ik beleefd had. Het duurde niet lang voordat ik weer blij was om in Nederland te zijn. Ik vertelde tegen mijzelf dat ik fantastische ervaringen had om op terug te kijken, deze ervaringen altijd bij mij zal dragen en dat niemand mij dit ooit kan ontnemen. Deze periode kenmerkte zich ook met een verlangen om terug te gaan en gebieden te gaan ontdekken waar ik nog niet was geweest.

Op dit moment denk ik anders terug aan mijn periodes in Canada. In plaats van dromen om in Canada te zijn, droom ik over wat ik in Canada heb gedaan. Nou ja, dromen, ik heb de laatste tijd vaak flashbacks. Deze flashbacks komen op ontelbare manieren in mijn gedachten; soms door een liedje, soms door het weer, soms door een uitspraak, je kan van alles bedenken.

In de komende periode zijn er al, of gaan er flink wat mensen die ik ken reizen of studeren in een ander land. Ze voor de laatste keer zien, of afzetten op het vliegveld voelt nu heel anders aan. Ik blijf namelijk in Nederland en terwijl je ze uitzwaait denk

je terug aan de keren dat je zelf wegging. Ik weet hoeveel ervaringen en verhalen zij rijker zullen worden.Ik kan niet wachten ze allemaal te horen!

Er is toch zoveel te ontdekken buiten Nederland en nu vraag ik mijzelf af waar ik de volgende keer naar toe ga…?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*