Met The Canadian naar Vancouver (Stop 1 Winnipeg)

The Canadian
The Canadian

In meerdere delen zal ik deze update schrijven. In eerste instantie ga ik van Ottawa naar Toronto en na een overstap van 4.5 uur ga ik op weg naar Winnipeg. In ‘met de trein naar Halifax’ schreef ik dat de treinen voor lange afstanden luxer zijn dan in Nederland. The Canadian is net een beetje luxer dan de trein naar Halifax. Ik heb nog meer beenruimte en ik heb het geluk gehad dat er niemand naast mij zat, waardoor ik bijna een heel bed kan maken van de 2 stoelen.

Treinreis 1 (Toronto – Winnipeg)

Dit is mijn langste treinrit die ik waarschijnlijk ooit in mijn leven zal maken. Op dinsdag om 10 uur ’s avonds vertrok de trein en op donderdagochtend om 8 uur kwam ik aan in Winnipeg. Tot woensdagochtend 7 uur heb ik bijna niets van de reis meegemaakt. Het eerste uur was ik nog wakker en toen viel ik in slaap. Toen ik in de ochtend aan het ontbijt zat kwam ik erachter dat we vaak hebben moeten stoppen voor goederentreinen en al een achterstand van 2 uur hadden opgelopen. Langzaamaan zouden we de opgelopen schade inlopen.

Rond een uur 3 ‘s middags werd er een stop gemaakt in Hornepayne, Ontario. De machinist werd overgenomen door iemand anders. Het was echt een gehucht, de stop van een half uur was lang genoeg om het dorpje te verkennen.

Winnipeg

Na een lange zit kon ik eindelijk mijn benen weer strekken. Ik liep naar het hostel waar ik de komende 4 nachten zou verblijven en werd er gelijk warm welkom geheten door de toen nog 2 kamergenoten. Ik heb die dag verder vooral geprobeerd een indruk van de stad te krijgen.

Manitoba legislative building
Manitoba legislative building

Samen met mijn enige overgebleven kamergenoot, Tian uit Singapore, gingen we er de volgende dag met de auto op uit. We zijn naar Lake Winnipeg geweest en wat plaatsjes die daaraan liggen. Voor zover ik kon kijken was het meer nu al bevroren. Ik zag maar een klein gedeelte, want het meer is qua oppervlak ongeveer zo groot als 60 % van Nederland. Rijdend over de prairies kwam de zon langzaam tevoorschijn, terwijl we dichterbij het hoogtepunt van de dag kwamen: Whiteshell Provincial Park.

Whiteshell Provincial Park is mijn beleving van Canada. Geweldige natuur met een ontzettende verscheidenheid aan diersoorten. Ik heb zelfs twee Amerikaanse Zeearenden gezien! Cirkelend boven het bos, zwevend en genietend van het uitzicht. De foto’s van het park spreken voor zich.

Whiteshell provincial park
Whiteshell provincial park
Whiteshell provincial park
Whiteshell provincial park

 

 

 

 

 

 

 

 

Whiteshell provincial park
Whiteshell provincial park

De andere dagen heb ik besteed aan het bezoeken van het Exchange District in Winnipeg, verschillende musea en het Assiniboine Park. Het kon allemaal bij lange na niet tippen aan de tweede dag die ik hier had, ik ben zo enthousiast voor de rest dat nog komen gaat. Op naar Edmonton en daarna de Rockies!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*