Met The Canadian naar Vancouver (Stop 2 Edmonton)

The Canadian
The Canadian

Na bijna een dag reizen kwam ik vroeg aan in Edmonton. Het leek alsof het deze keer sneller ging en de trein minder vaak hoefde te stoppen. De zit was weer comfortabel en de medepassagiers hadden veel verhalen te vertellen over de gebieden waar ze waren opgegroeid.

 

Old Strathcona
Old Strathcona

Edmonton

De stad Edmonton vind ik echt een leuke mooie stad. Er zijn gebieden waar de inwoners zeggen je ’s avonds beter niet over straat kan gaan, dus die heb ik gewoon vermeden. Edmonton ligt aan de noord Saskatchewan rivier en de oevers aan beide kanten leveren mooie uitzichten over de stad op. Mijn hostel lag in het Old Strathcona gebied, wat ik persoonlijk het mooiste deel van de stad vond. Ik heb hier 2 middagen heerlijk rondgelopen en genoten van het feit dat er nog eenmanszaken kunnen draaien in een land waar zoveel internationale ketens de kleine winkels steeds meer verdringen.

De Provinciale Staten hebben in Canada meer invloed dan in Nederland en ik wilde in minstens één van de gebouwen een rondleiding nemen. Dit heb ik in Edmonton gedaan en ik kwam op het juiste moment binnen. Elke doordeweekse dag is er een vergadering die om half 2 begint en hier gaan allemaal ceremonies en tradities aan vooraf, zonder deze bijna Middeleeuwse handelingen mag de vergadering niet eens beginnen. Als je ooit in Edmonton komt en deze tour wil nemen, neem die van 1 uur ’s middags.

In Edmonton ligt ook één van de grootste winkelcentra ter wereld. De West Edmonton Mall ligt in het westen van de stad en vanaf het stadscentrum ben je ongeveer een half uur met de bus onderweg. Dit is geen gewoon winkelcentrum. Naast een bioscoop en casino, die je in meerdere winkelcentra wel vindt, is er ook een speelpark, ijshockeyring, zwembad en een dagelijkse zeeleeuwenshow. Ik heb een leuke dag gehad en het was allemaal binnen, wat wel lekker was want het warmst op die dag was -13 graden Celsius met een hele harde wind.

Edmonton
Edmonton

Ik heb helaas niet veel zon gezien in Edmonton, maar in Calgary moet het weer wat beter worden.

Ciao!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*