Calgary

Op nog geen uur rijden ten oosten van de Rockie Mountains ligt de stad Calgary. Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta en na Toronto en Montréal met iets meer dan 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. De bijnaam voor de stad is Cowtown en dat refereert naar het oude cowboy imago van de stad. De Calgary Stampede is één van de belangrijkste trekpleisters van de stad en doet de bijnaam Cowtown de stad eer aan, daar straks meer over. Omdat Calgary maar op 80 kilometer van de Rockies afligt is het een populaire bestemming voor mensen die het natuurschoon van Banff National Park, Lake Louise of Jasper National Park willen bezoeken.

Calgary
Calgary

 

Bezienswaardigheden Calgary

Calgary Stampede
Volgens de eigen website is het de grootste open lucht show ter wereld. De Calgary Stampede is zeker een grote show en in juli zet het Calgary op z’n kop. Dagenlang draait alles om de Stampede waar rodeo’s worden gehouden, paardenraces, optredens door grote artiesten worden gegeven en er voor jong en oud nog veel meer te doen is. De Calgary Stampede ligt net buiten het stadscentrum. In ongeveer een kwartier lopen vanaf het stadshart ben je er al.

Calgary Zoo
De dierentuin van Calgary is ook een bezoek waard. Het is een grote dierentuin met veel verschillende soorten dieren. De dierentuin ligt op een eiland in de Bow rivier. Er zijn meer van zulke eiland rond het centrum van Calgary, sommige kunstmatig aangelegd, andere gevormd door de natuur. Een aangelegd eiland is Prince’s Island. Het eiland waar de dierentuin opstaat en de overige eilanden in de Bow rivier bieden rust en een mooi overzicht van de stad op.

 Fiets en voetpaden
Voor Nederlanders is het niet heel speciaal, maar voor een stad in Canada en Amerika heeft Calgary veel voet- en fietspaden. Sommige zijn voor beide te gebruiken, anderen alleen voor fietsers. De paden gaan door de parken in de stad, langs de Bow rivier en bieden ook vaak de mogelijkheid om een mooi uitzicht over de skyline van Calgary te hebben.

Calgary Tower
Op 191 meter boven het centrum van Calgary heb je de mogelijkheid om zo’n beetje midden in het centrum van de stad de stad te overzien. De toren is niet zo majestueus als de CN Tower in Toronto, maar op een klaarlichte dag kan je met gemak de Rockie Mountains zien, de prairies van Canada overzien, dankzij het hoogste 360 graden ronddraaiende observatiedek ter wereld.

Calgary Tower
Calgary Tower

Rockie Mountains

Op slechts een uur rijden vanaf Calgary beginnen de Rockie Mountains. Je rijdt Banff National Park vanaf de snelweg richting de Rockie Mountains binnen. Banff National Park is het oudste natuurpark in Canada. Je hebt verder de mogelijkheid Yoho National Park, Kootenay National Park of Jasper National Park te rijden.

Rondreis Canada

Klik hier voor meer reisverhalen over mijn rondreis door Canada.