Niagarawatervallen

Het zijn niet de grootste, maar wel één van de bekendste watervallen van de wereld: de Niagarawatervallen. De waterval die in de rivier de Niagara en op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten ligt bestaat uit drie delen. Er zijn de Horsesshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De American en de Bridal Veil Falls liggen in de Verenigde Staten en de Horsesshoe Falls liggen in Canada. Het water in de rivier de Niagara komt uit voort uit vier van de vijf meren die samen de Great Lakes vormen en stroomt het vijfde meer, Lake Ontario, in.

De watervallen zijn een onvoorstelbaar schouwspel van de natuur. Zoveel kracht en schoonheid samen laten zien hoe nietig de mens eigenlijk is. Alle informatiefolders waarschuwen de bezoekers niet te dicht bij de rand van het water te komen. Over de hekken klimmen wordt ten strengste afgeraden, wie eenmaal in het water valt is ten dode opgeschreven.

The Horsesshoe Falls
The Horsesshoe Falls

Attracties Niagarawatervallen

Er zijn wel manieren om dichterbij de waterval te komen. Een zeer beroemde veerboot genaamd Maid of the Mist brengt je tot onder aan de waterval. De regenponcho, die bij de prijs inbegrepen zit, biedt welkome bescherming tegen het opspattende water. De veerboot vaart niet het hele jaar door, waardoor het raadzaam is de website van de Maid of the Mist te raadplegen voordat je een bezoek brengt aan de Niagarawatervallen.

Een andere geweldige attractie is de Journey Behind the Falls. Het is hier mogelijk om bij Horsesshoe Falls naar beneden af te dalen en te stoppen op verschillende plateaus, tot aan de voet van de waterval. Het overdonderende geluid, de kracht van het water en het uitzicht maken ook deze attractie zeer gewild. In tegenstelling tot de Maid of the Mist is deze attractie wel het hele jaar geopend, maar in de winter is het niet mogelijk op elk plateau te stoppen.

Maid of the Mist
Maid of the Mist

Er is een brug gemaakt die de Verenigde Staten en Canada met elkaar verbindt. Terwijl je de grens oversteekt heb je een fantastisch uitzicht op de Niagarawatervallen. Alle damp en waterspetters, die ontstaan als het water ongeveer 60 meter naar beneden valt, zorgen ervoor dat wanneer je naar de brug kijkt, er bijna altijd een regenboog te zien is. De brug heeft niet verwonderlijk ook de naam Rainbow Bridge gekregen.

De Niagarawatervallen kunnen ook ‘s avonds worden bezocht. Elke vrijdag en zondagavond worden de Niagarawatervallen namelijk verlicht en is er een vuurwerkshow boven het water te zien. Helaas heb ik dit niet kunnen zien, omdat er een grote onweersbui overtrok. De veiligheid van de mensen staat voorop, dus vroegtijdig werden alle attractie gesloten en werd de vuurwerk en lichtshow gecanceld voor die avond.

Een hele andere manier om naar de watervallen te bezichtigen is vanuit de Skylon Tower. Het is mogelijk om op een observatiedek dat meer dan 230 meter boven de grond ligt naar de Niagarawatervallen onder je te kijken. Voor sommige mensen is deze unieke manier niet genoeg, voor hen is het mogelijk te eten op een roterend restaurant ook hoog boven de grond.

Wat is er nog meer te doen?

De Niagarawatervallen zijn een gigantische toeristische trekpleister en om de mensen ook na hun bezoek aan de watervallen te kunnen blijven vermaken is er een hele kermis omheen ontstaan. Er zijn spookhuizen, karaokebars, sportcafés, een bioscoop en veel toeristische winkels. Persoonlijk vind ik dit erg jammer.

Bereikbaarheid

De vliegvelden Buffalo Niagara International Airport en Niagara Falls Internation Airport zijn vlakbij. Het meest voor de hand liggend is dat je aankomt op het vliegveld van Buffalo. Vanaf beide vliegvelden is het mogelijk een bus te pakken.

In Noord-Amerika worden vaak bussen gebruikt om grote afstanden te overbruggen. Het is mogelijk om vanaf bijvoorbeeld Toronto met de bus naar de Niagarawatervallen te gaan. Er zijn meerdere redenen om met één van beide vervoersmiddelen te reizen. De bus is goedkoper, maar de trein biedt meer comfort tijdens de reis.

Vanaf Toronto is het niet moeilijk de Niagarwatervallen te bereiken, als je Toronto uit bent is het bijna één snelweg die gevolgd moet worden. De Queen Elizabeth Highway brengt je bijna tot aan de watervallen zelf. Zowel met de auto, de bus en de trein heb je vanaf Toronto naar de Niagarawatervallen een mooi uitzicht over Lake Ontario.

Rondreis Canada

Klik hier voor meer reisverhalen over mijn rondreis door Canada